Képpel bizonyítja Rogán, hogy hivatalos ügy miatt hagyta ki a szembesítést Portikkal

2016.06.18. 10:23

Hétfőn jelenik meg az a Bild-interjú, amely miatt Rogán Antal nem tudott részt venni a pénteki tárgyaláson - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Indexnek, miután az Mno.hu azt közölte:  "nem tud arról a német Bild, hogy Rogán Antal interjút adna, vagy háttérbeszélgetést folytatna a német újságírókkal". A lap megjegyezte, hogy telefonon kapott tájékoztatást a Bild egyik munkatársától, az írásos kérdésükre még nem érkezett válasz.

A portál azután kereste fel a német újság szerkesztőségét, hogy a Miniszerelnöki Kabinetiroda vezetője nem jelent meg a bíróságon, ahol Portik Tamással szembesítették volna. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szombaton ismét közölte, hogy Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vett részt Münchenben, "melynek keretein belül háttérbeszélgetést folytatott a német sajtó munkatársaival illetve interjút adott a Bild napilapnak. A miniszter úrral készült interjú a tervek szerint a hétfői napon fog megjelenni".

A felsorolt programokon kívül, Rogán Antal Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. Erről fotót is küldött a Kabinetiroda.

Rogán Antal és Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszter találkozója Nürnbergben
Rogán Antal és Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszter találkozója Nürnbergben
Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

A Prisztás-gyilkosság miatt elítélt Portik Tamás pénteken terhelő vallomást tett Rogán Antalra. Azt állította Portik, hogy egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át neki személyesen, amelyet egy belvárosi ingatlan eladása miatti közreműködéséért kapott a fideszes politikus.