A rendőrség megmagyarázza, miért nyomoz erőszak miatt a DVBBS-ügyben

2016.07.15. 19:10

Közleményt adott ki a rendőrség a Balaton Soundon eszméletlenül megtalált lányok ügyében.

Azt írják, továbbra is minden körülményt vizsgálnak. A rossz egészségügyi állapotban megtalált lányok vizsgálata során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve hogy ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen, írták.

A közlemény úgy folytatódik, hogy "a nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértő került kirendelésre."

Vagyis ha jól értjük, rögtön az ügy legelején volt egy gyanú az erőszakra, de az első orvosi vizsgálatok nem adtak olyan eredményt, hogy azt megalapozott gyanúvá erősítsék, úgyhogy most igazságügyi szakértő tisztázza majd a dolgokat.

A rendőrségi közlemény összefoglalja azt is, mi történt pontosan. Eszerint a siófoki rendőrök négy külföldi férfit - a zenekar tagjait és alkalmazottait - 2016. július 10-én a rendőrkapitányságra előállították, és a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak.

Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

"A rendőrség az ügy minden körülményének tisztázása érdekében szakértők bevonásával folytatja a nyomozást" - zárul a közlemény.