Elárulta a kormány, hogy jött ki neki a 300 halott a plakátkampányhoz

IMG 5217
2016.07.20. 14:56

Szerdai cikkünkben megnéztük, hogy a kormány új plakátkampányából mely állítások mennyire igazak. Mivel akárhogy számoltuk, a 2015 óta történt európai terrormerényletek áldozatait összeadva sehogy sem jött ki a 300-as szám, megkérdeztük a Kormányzati Tájékoztatási Központot, ők hogy kalkuláltak.

A válasz alapján - ahogy arra eredeti cikkünkben is utaltunk - Törökország a kulcs: a kormány beleszámolja az idén júniusban, Isztambul nemzetközi repülőterén elkövetett terrortámadás 45 áldozatát is. Azt írták:

"a reptér Isztambul európai részén található. Szijjártó Péter miniszter úr az eset után a következőket mondta: „nem vitás, hogy újabb terrortámadás érte Európát. Néhány hónappal azután, hogy Európa fővárosának repülőterét terroristák megtámadták, most támadás ért egy másik, rendkívül forgalmas európai repülőteret, ahol európaiak tízezrei szállnak át naponta Ázsia irányába"

A merényletről itt írtunk bővebben

Megkérdeztük azt is, van-e konkrét adatuk a nőket ért zaklatásokról. Erre azt írták, hogy a szilveszter éjjelén németországi városokban elkövetett tömeges szexuális támadások gyanúsítottjai frissen érkezett észak-afrikai migránsok voltak.

"Német sajtóbeszámolók szerint a támadásnak országszerte 1200 nő esett áldozatául" - folytatódik a tárca írásbeli válasza. "Holger Münch, a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) elnöke kijelentette, hogy van összefüggés a szexuális támadások és a 2015-ös hirtelen jött migrációs hullám között. Az eset azóta megismétlődött az idei kölni farsangi fesztiválon, ahol 22 szexuális támadás történt, valamint egy májusi németországi és egy júliusi svéd zenei fesztiválon is. Eközben egyre több a szexuális zaklatás a németországi fürdőkben is" - írták.

Vagyis konkrét adatot ők sem tudnak. Anélkül, hogy bagatellizálni akarnánk a problémát - hiszen erőszakból természetesen egy is sok - jegyezzük meg: egy 2014-es nemzetközi kutatás szerint (pdf) Európában évi 3,7 millió nő válik szexuális erőszak áldozatává.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport