Eltévedt egy IC, 70 percet késtek az utasok

2016.07.27. 12:37

Répcelak helyett Sárvárra futott be a szerdán reggel Szombathelyről Budapestre induló Alpokalja IC, ráadásul úgy, hogy Sárvár nem is esik útba - tudta meg a Nyugat.hu.

A lapnak beszámoló utasok azt állítják, nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz pedig csak fél óra várakozás után tájékoztatta őket.

Sárváron egy ideig semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, a vonatról leszállni nem lehetett és térerő problémák is voltak. Kb. fél óra múlva a kalauz tájékoztatott, hogy technikai malőr történt. Nem sokkal később gépi hang közölte, hogy Hegyfalu következik és jó utazást kívántak. Hegyfalun azonban csak áthaladt a vonat, nem állt meg

- írta a Nyugat.hu-nak Zsuzsanna.

A GySEV közleményt adott ki az ügyről, eszerint a 6:50-kor indult IC Porpác állomáson helytelen irányba fordult, Sárvár állomáson visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább.

Az InterCity emiatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV Zrt. megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását. Amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság. A GYSEV Zrt. az okozott kellemetlenség miatt az utasok szíves elnézését kéri.