1,8 milliárdos terhet nyög az MSZP

2016.08.09. 07:22

Három beszállítónak tartozik 300 millióval az MSZP. A tartozások egy része 2010 óta fennáll – írta a Népszabadság. A pártnak ezen felül másfélmilliárd forint hiteltartozása van, de a szocialisták pénzügyeire rálátók bizakodók: 2014-ben ugyanis ez az összeg kétmilliárd forint volt. A hitelek felvételére azután kényszerült a párt, hogy a 2010-es választás elvesztése után 432 millióval csökkent a rájuk jutó állami apanázs.

A pénzügyi helyzet további javulását attól várják, hogy a párt mai méreteihez képest nagy, Jókai utcában lévő székházát, amelyből már ki is költöztek, sikerül eladni. Erre az ingatlanra vett fel a párt 2010-ben svájci frank alapú hitelt.

Vevő is van az épületre, a Geoholding és a Móra Könyvkiadó. A 800 milliós ügylet egy ideje csúszik, de állítólag még idén létrejön. A párt budapesti irodáinak ötödét eladta, de Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke szerint a párt minden választókerületben jelen van saját ingatlannal vagy bérleménnyel.

A pártirodák eladogatása illeszkedik ahhoz, hogy a párt tudomásul vette középpárti szerepét: kevesebb tagja van, mint a Jobbiknak, és tagdíjat kevesebbet gyűjt be, mint a Demokratikus Koalíció.