Vilma
3 °C
13 °C

Kihirdették a pótfelvételi ponthatárokat

2016.08.25. 17:08

Csütörtök délután nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a felvi.hu oldalán. Ezzel eldőlt, hogy a 8305 pótfelvételiző közül 5648-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben, írja az MTI.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a pótfelvételi eljárás során alapképzésre 3592, felsőoktatási szakképzésre 1008, osztatlan mesterképzésre 469, mesterképzésre pedig 579 jelentkezőt vettek fel.

A most megállapított ponthatárok azonosak, vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok, mivel a pótfelvételiben meghirdetett szakoknál a ponthatárok nem lehettek alacsonyabbak az általános eljárásban nyilvánosságra hozottaknál.

Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, akkor a ponthatár nem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pont.

A felvettek száma alapján a legkedveltebb szak a gazdálkodás és menedzsment volt, ahová 433-an kerültek be, ezt követi a jogász 407, majd a kereskedelem és marketing 242 felvett hallgatóval. A népszerűségi lista további helyein a pénzügy és számvitel, a turizmus és vendéglátás, az emberi erőforrások, a programtervező informatikus, a nemzetközi gazdálkodás, a mérnökinformatikus és az igazságügyi igazgatási szakok szerepelnek. 

Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, eredményeikről SMS-értesítőt is kapnak. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől fogják megkapni szeptember első napjaiban.

A pótfelvételi ponthatárok a felvi.hu oldalán is böngészhetőek.