Elfogták a gyerekét az utcán hagyó anyát

2016.09.01. 07:06 Módosítva: 2016.09.01. 07:11

A Police.hu azt írja, a rendőrség a lakásán vette őrizetbe K. Renátát, akivel szemben kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendőrökhöz szerda este érkezett bejelentés, hogy a XX., Pozsony utcában egy, a bejelentő által nem ismert nő egy babakocsiban kisbabát hagyott az utcán, majd ismeretlen helyre távozott. A kisbabát a mentők megfigyelésre kórházba vitték.

A gyerek édesanyja, K. Renáta ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki, majd 2016. szeptember 1-jén a Budapest XXIII., Déli temető utcai lakásán elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Blikk közben arról is írt, hogy az anya a gyerek megtalálásával nagyjából egy időben a Facebookon kért segítséget, mert el kellett hagynia az addigi lakását: 

"Sziasztok van egy komoly problémám holnap legkesobb pénteken el kell hagynunk a jelenlegi albérletünket az ingatlan értékesítése miatt és van egy 1 éves fiam. Aki tudna nekünk segíteni családi szállóval kapcsolatban vagy kiadó apartmant tud valahol Budapesten, az kérem írjon nekem SOS. Nagyon fontos, minden lehetőség érdekel, köszönöm előre is a segítségeteket, mert ha nem találok péntekig lakhatast elveszik a fiamat, kérlek segítsetek, köszönöm!"