Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Gyalázatos hazugság, hogy a kormány rendelte meg a robbantást

2016.09.27. 12:22

Kontrát Károlyt, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát egy más témában tartott sajtótájékoztatón arról kérdezték, mit szól ahhoz a feltételezéshez, hogy a kormány rendelte meg a robbantást.

Ez egy gyalázatos hazugság, amelyet visszautasítunk.

Az államtitkár közölte, bízik abban, hogy egyetlen politikai erő sem használja ki politikai haszonszerzésre ezt a súlyos bűncselekményt. Mint mondta,

világos, hogy a rendőrök voltak ennek szörnyű, aljas, gyáva támadásnak a célpontjai.

Arra a felvetésre, hogy a rendőrség miért nem adott ki napközben közleményt az esetről, azt mondta, nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után a rendőrség adott egy gyors tájékoztatást. A későbbi tájékoztatásnál tekintettel kellett lennie a rendőrségnek arra, hogy az elsődleges szempont a nyomozás szakmai érdeke, valamint arra, hogy csak megalapozott információkat osszanak meg a nyilvánossággal. Amikor ennek a feltételei megvoltak, vasárnap este Papp Károly országos rendőr-főkapitány és Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője tájékoztatta a nyilvánosságot.

Mint mondta, hétfőtől a Központi Nyomozó Főügyészség vette át a nyomozást, de ez nem jelenti azt, hogy a rendőrség ne segítené a nyomozást, elmondása szerint jelenleg is több mint ezer rendőr dolgozik az ügy felderítésén. Bíznak abban, hogy a lakosság támogatásával, a rendőrség munkájával és a KNYF nyomozásának eredményeként elfogják az elkövetőt.

Korábban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádiónak azt nyilatkozta az MTI híradása szerint, hogy motivációjának ismerete nélkül nehéz megtalálni a szombati Teréz körúti robbantás elkövetőjét. Közölte, a rendőrség különböző forgatókönyveket vizsgál. Bizonyos verziók fennállásakor könnyebb a tettes elfogása, míg más esetekben nehezebb. Példaként említette, hogy ha egy külföldi szervezet áll a robbantás mögött, és nem magyarok a felelősök, akkor már biztosan nem tartózkodnak az országban.

A Népszabadság úgy értesült, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat azt is vizsgálja, hogy magánéleti bosszú állhat-e a körúti robbantás mögött. De megvizsgálják a két rendőr intézkedéseit is, hogy nem kerültek-e konfliktusba olyan személlyel vagy bűnszervezettel, akiktől esetleg nem áll távol az efféle bosszú. Kedden kísérletet tesznek az orvosok a mélyaltatásban lévő rendőrnő felébresztésére és kihallgatására. 

Mindent, amit tudni lehet a robbantásról, ebben a cikkünkben szedtünk össze.