A TEK is beszáll a robbantó keresésébe

DSC 1605
2016.09.30. 13:28 Módosítva: 2016.09.30. 13:30

A Terrorelhárítási Központ is része lett annak a nyomozócsoportnak, ami a Teréz körúti robbantás ügyében nyomoz - közölte az MTI. Több részletet nem közöltek az ügyről, mivel az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

A VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amiben két rendőr megsérült. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve.

"Távirányító és egycsatornás vevő modul”

Közben a Hvg.hu arról adott hírt, hogy a Teréz körúti robbantáson dolgozó nyomozóknak valószínűleg sikerült beazonosítaniuk a robbanószerkezethez tartozó távirányítót, ugyanis egy adott cég által forgalmazott típus után megy a hajsza. Névtelenséget kérő forrásuk azt mondta, csütörtökön amiatt keresték meg a Készenléti Rendőrségtől, mert még tavasszal vásárolt egy távirányító-vevő készüléket. A nyomozók arra hivatkoztak, hogy azért jöttek ellenőrizni az általa vásárolt „távirányító és egycsatornás vevő modul”-t, mert a két rendőrt megsebesítő támadással összefüggésben ilyet használtak.

Csütörtökön az derült ki, hogy a felrobbantott üzlet előtt rendszeresen alvó hajléktalan azt állítja, nem tudott előre a robbantásról, és magától ment múlt pénteken este hajléktalanszállóra. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport