LMP: a kormány csak saját oligarchái érdekeit tartja szem előtt

2016.10.09. 11:20

A kormány csak saját oligarchái érdekeit tartja szem előtt, és néha kér tőlük egy-egy szívességet - jelentette ki Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján a 3-as metró buszos pótlásról és az olimpiai pályázatról szólva. Ezek, valamint áttételesen a Népszabadság bezárása is azt mutatja, hogy a demokrácia és a nyilvánosság felszámolása zajlik ma Magyarországon.

Csárdi szerint egyértelmű, hogy az ország nem készült fel az olimpiarendezésre, ugyanakkor az előkészületekkel megbízott cég nem szívesen számol el az elköltött forintokkal, a mestertervbe pedig nem kerültek kiadási számadatok, így minden arra mutat, hogy a történet már most arról szól, ki fog vele sok pénzt keresni.

A nyertesek a Fidesz mögötti gazdasági érdekcsoportok lesznek.

Azzal, hogy nem buszokat, hanem szolgáltatást vásárolna a főváros a 3-as metró pótlására a vonal felújításának idejére, mintegy húszmilliárd forinttal emelkedne a fideszes gazdasági háttérérdekcsoportoknak kifizetett összeg. Ráadásul ha buszokat vásárol a főváros, a szerződés lejárta után 150, a BKV-átlagot tekintve nem is túl öreg buszhoz jutna Budapest - jelentette ki a képviselő.