Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját

2016.10.22. 09:22 Módosítva: 2016.10.22. 09:35

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vett pénteken egy bicskei férfit, aki ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást - közölte az MTI. Az őrizetbe vett férfi a bicskei gyermekotthon felfüggesztett igazgatója.

10.21. kep 6 0
Fotó: Police.hu

Az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett, illetve őket arra törekedett rábírni. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen "szexuális abúzusnak tette ki" a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, és ezzel erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az ügyre az RTL Klub egyik műsora irányította rá a figyelmet néhány hete. A Házon kívülben hangzott el, hogy évekig molesztálhatta a bicskei gyermekotthon lakóit az intézmény vezetője. A riporternek két áldozat is beszélt, arccal és névvel is vállalva a nyilatkozatot. Az igazgató huszonhat éve vezette az intézményt, Bicske díszpolgára, állami kitüntetést is kapott példás munkájáért.