Nem voltak összeszerelt bombák a körúti robbantó pincéjében

2016.10.25. 08:38

Az RTL Klub Híradója szombaton azt közölte, hogy a  rendőrök is meglepődtek, mi mindent találtak a körúti robbantó karmacsi házának pincéjében: több összeszerelt bomba, robbanóanyagok, szögek, facsavarok voltak mindenhol.

A karmacsi polgármester, Kelemen István, aki hatósági tanúként jelen volt a házkutatáson azonban cáfolja ezt. Mint a Borsnak elmondta,

túlzóak azok a hírek, amelyek szerint a rendőrség a házkutatás során hatalmas arzenálra bukkant, de tény, hogy találtak vegyszereket és csavarokat. Úgy láttam, hogy permetszereket foglaltak le, flakonokat, és persze elvitték a fiú mobiltelefonját és számítógépét is.

A lap szerint P. László maga kotyvaszthatta a bomba alapanyagát, ismereteit az internetről szerezhette. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Borsnak azt mondta, hogy permetszerekből lehet bombát gyártani, ezért foglalhatta le azokat a rendőrség.

A Blikk megszólaltatta a robbantó édesanyját, miután kiderült, hogy P. Lászlónak sanyarú gyerekkora volt, az apja húgával együtt elrabolta és Venezuelába vitte őt. Az anya azt mondta a lapnak, hogy a dél-amerikai távollét alatt nem tudta tartani a kapcsolatot a fiával és a lányával, amikor azonban hazajöttek, igyekezett megoldani, hogy lássa őket.

Az akkor már 13 éves fiam a bíróság előtt kijelentette, hogy az apjánál akar maradni, aki azonban elzárkózott a megfelelő kapcsolattartástól. Tíz éve történt a bírósági tárgyalás, és sajnos azóta sem tudtam rendesen találkozni a fiammal. Ilyen körülmények között nehezen tudok bármiben segíteni neki, de ha a gyermek találkozni akar velem, amitől én eddig sem zárkóztam el soha, természetesen kész vagyok beszélni vele.  • Hírek
  • Hírek