Az átlagosnál valamivel drágább éttermet nyit a püspökség a szegedi dóm aljában
Tavaly újították fel a szegedi Dóm teret, állami forrásból 2,1 milliárd forintot költöttek rá, és az ottani látogatóközpontban nyílik meg jövő év elején az új étterem a Délmagyar szerint. A lap azt írja, hogy Kiss-Rigó László, szeged–csanádi megyés püspök Dallos Ferencet, több budapesti vendéglátó- és szórakozóhely tulajdonosát bízta meg a szakmai vezetéssel, de a Katedrálisban a püspökség lesz a tulajdonos, a beruházó és az üzemeltető is. Az éttermet egy ismert szegedi vendéglátós, Zsurka Péter vezeti majd.
![A megújult dóm és Dóm tér](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1403/14036/140369/14036935_c739d040a38504be7a581a80d15995d6_wm.jpg)
"Minőségi alapanyagokkal dolgozunk majd, az átlagnál magasabb, de nem elérhetetlen áron. Kávézóként tesztüzemmel kezdünk. Lehetnek apróbb buktatók. Ha például fel akarok fúrni egy képet a falra, a műemlékvédelemtől kell engedélyt kérni – idézi a Délmagyar Zsurkát.
A lap egy Dallos Ferenccel készült Diningguide-interjút is szemléz, amiben a Katedrális étterem szakmai vezetője azt mondja, hogy Kiss-Rigó püspök hatalmas gourmand, akinek a milánói dóm környéke a gasztronómiai példaképe, illetve, hogy a püspöknek van olyan ismerőse Horvátországban, aki nagyon szívesen szállít majd halat az étterembe. Sőt, olyan montenegrói sör lesz, amilyen még sehol nem volt az országban, és étlapra kerül mindenképp a lyoni gombóc is.
A Délmagyar megkérdezte a Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszékének vezetőjét is, hogy mit szól a dóm aljában nyitott étteremhez, aki azt mondta, hogy szerinte a vallási és vendéglátási tevékenységeket össze lehet hangolni, de szerinte egy keresztény vallási épülethez inkább a szegénykonyha illik, nem pedig egy étterem.