Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Az átlagosnál valamivel drágább éttermet nyit a püspökség a szegedi dóm aljában

2016.11.15. 12:17
Katedrális étterem és kávézó néven nyit éttermet jövőre a Szeged–Csanádi Egyházmegye a szegedi Dóm téri látogatóközpontban, írja a Délmagyar. A lap szerint a Katedrális olyan mediterrán jellegű étterem lesz, ahol mindig lesz friss hal az Adriáról.

Tavaly újították fel a szegedi Dóm teret, állami forrásból 2,1 milliárd forintot költöttek rá, és az ottani látogatóközpontban nyílik meg jövő év elején az új étterem a Délmagyar szerint. A lap azt írja, hogy Kiss-Rigó László, szeged–csanádi megyés püspök Dallos Ferencet, több budapesti vendéglátó- és szórakozóhely tulajdonosát bízta meg a szakmai vezetéssel, de a Katedrálisban a püspökség lesz a tulajdonos, a beruházó és az üzemeltető is. Az éttermet egy ismert szegedi vendéglátós, Zsurka Péter vezeti majd.

"Minőségi alapanyagokkal dolgozunk majd, az átlagnál magasabb, de nem elérhetetlen áron. Kávézóként tesztüzemmel kezdünk. Lehetnek apróbb buktatók. Ha például fel akarok fúrni egy képet a falra, a műemlékvédelemtől kell engedélyt kérni – idézi a Délmagyar Zsurkát.

A lap egy Dallos Ferenccel készült Diningguide-interjút is szemléz, amiben a Katedrális étterem szakmai vezetője azt mondja, hogy Kiss-Rigó püspök hatalmas gourmand, akinek a milánói dóm környéke a gasztronómiai példaképe, illetve, hogy a püspöknek van olyan ismerőse Horvátországban, aki nagyon szívesen szállít majd halat az étterembe. Sőt, olyan montenegrói sör lesz, amilyen még sehol nem volt az országban, és étlapra kerül mindenképp a lyoni gombóc is.

Az étterem látványterve
Az étterem látványterve
Fotó: diningguide.hu

A Délmagyar megkérdezte a Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszékének vezetőjét is, hogy mit szól a dóm aljában nyitott étteremhez, aki azt mondta, hogy szerinte a vallási és vendéglátási tevékenységeket össze lehet hangolni, de szerinte egy keresztény vallási épülethez inkább a szegénykonyha illik, nem pedig egy étterem.