Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Német fiatalokat ítéltek el csoportos rablás miatt Siófokon

2016.11.23. 10:53

Javítóintézeti nevelésre, illetve letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Siófoki Járásbíróság nem jogerősen a napokban három német fiatalt, akik kiraboltak egy magyar férfit júniusban Siófokon, írja az MTI a kaposvári törvényszék tájékoztatása alapján.

A 15 éves, a 17 éves és a 18 éves német vádlott júniusban a siófoki Jókai parkban beszélgetni kezdett egy erősen ittas férfival, majd a pénzét követelték. Amikor ő annak átadását megtagadta, megverték, elvették az ötvenezer forintját és az iratait.

A támadók a bűnösségükre is kiterjedő beismerő vallomást tettek, azt mondták, mélyen megbánták tettüket és bocsánatot kértek a sértettől. A bíróság csoportosan elkövetett rablásban találta bűnösnek őket, a két fiatalkorú elkövetővel szemben két, illetve két és fél év javítóintézeti nevelést szabott ki, felnőtt társukat két év tíz hónap szabadságvesztéssel sújtotta.

A határozat fellebbezések miatt nem jogerős, az ügy másodfokon a Kaposvári Törvényszéken folytatódik. Ha az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat jogerősen is elmarasztalják, akkor lehetőségük lesz büntetésük még hátralévő részét Németországban letölteni.