Szexuális erőszakkal gyanúsítanak két mentőt

2016.11.24. 06:35

A Blikk azt írja, hogy november 9-én, a Széll Kálmán tér környékére riasztottak egy mentőkocsit, miután egy fiatal rosszul lett.

A nő szexuális erőszakkal vádolja az őt ellátó mentőket. A rendőrség a lap kérésére elismerte, hogy a kérdéses napon történt feljelentés, előállítottak két férfit, akik ellen azóta már eljárás is folyik szexuális erőszak miatt.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Velük szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A rendőrség szerint a fér­fiak nem tanúsítottak ellenállást, együttműködtek a rendőrséggel. A mentők ellen szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A Blikk információi szerint a két embert felfüggesztették állásából, ám hiába kérdeztük, az Országos Mentőszolgálat meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott az ügyben. A konkrét esettel kapcsolatban nem adtak információt. Általánosságban elmondható, hogy amennyiben az Országos Mentőszolgálat dolgozója ellen megalapozott gyanú alapján rendőrségi eljárás indul, az érintettet a munkavégzés alól az eljárás lezárultáig felfüggesztjük. A további munkáltatói lépéseket az eljárás eredménye határozza meg – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.