Több száz egzotikus madarat tartott engedély nélkül

2016.11.26. 11:24

A rendőrség négy napja házkutatást tartott egy 42 éves lajosmizsei férfinél, mivel ellene a holland rendőrség eljárást folytat.

A több hektáros ingatlanon több száz magyar és egzotikus madarat találtak, amik között több olyan madár is volt, amely nem csak hazánkban, hanem a Washingtoni Egyezmény szerint is védelem alá esik és tartásuk engedélyhez kötött. Ilyen volt például az Amazona Auropalliata (Sárgatarkójú amazon papagáj) vagy a Skarlát Íbisz, amit a többi madárral együtt lefoglaltak a hatóságok.

A férfi ellen természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki G. Zoltánt, aki szabadlábon védekezhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás