Pongrác
12 °C
23 °C

A Fidesz örül a 10 éves büntetésnek

2016.11.30. 16:25 Módosítva: 2016.11.30. 16:28

A Fidesz szerint minden migránsnak tudnia kell, hogy aki be akar lépni hazánk területére, annak tiszteletben kell tartania Magyarország törvényeit és a magyar hatóságokat.

A kormánypárt üdvözölte a Szegedi Törvényszék szerdai ítéletét, amelyben első fokon 10 év fegyházra ítélték azt a szír férfit, aki tavaly a Röszkénél zajló rendbontáskor megafonba beszélt, rázta a kordont, megdobálta a rendőrsorfalat, és az elsők között lépett illegálisan Magyarország területére, amikor áttört a tömeg.

A szír férfi egyébként szabadon léphetett volna be Magyarországra, de ő a háború elől menekülő, idős szüleit kísérte, hogy őket is biztonságban tudja.

A Fidesz hangsúlyozta: a magyar kormány helyesen tette, hogy határzárat épített és kezdetektől megvédi a határt. Az idő igazolta, hogy a tömeges bevándorlás veszélyezteti Európa biztonságát: állandósult a terrorveszély, naponta fognak el a dzsihadistákat és halálos terrortámadások történtek.

Mint írták, nem lehet megengedni, hogy a terror tovább mélyüljön, szétterüljön Európában és beköltözzön Magyarországra, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy megvédjék Magyarországot a migránsok betelepítésétől.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a decemberi EU-csúcson Brüsszel várhatóan újra megpróbálja kierőszakolni a kötelező letelepedési kvótát.