Árpád
-2 °C
4 °C

Boldog karácsonyt, Schmidt Mária, itt van egymilliárd forint!

2016.12.05. 20:22

950 millió forintot csoportosít át a Miniszterelnökség az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó '56-os emlékév programhoz, aminek a társelnöke a Figyelőt frissen megvásárló Schmidt Mária. Az MTI szerint az átcsoportosítást azonnal végre kell hajtani, és ebből a pénzből támogatják az '56-os emlékév programjait. Ez azt is jelenti, hogy

kevesebb, mint három héttel karácsony előtt még közel egymilliárd forintot költhet el az '56-os Emlékbizottság úgy, hogy nemsokára 2017-et írunk.

A kétségtelenül rendkívül sikeres '56-os emlékévhez olyan kifejezetten népszerű projektek fűződnek, mint a Magyarország halszagú c. sláger, Dózsa László híres gyerekkori fényképe, vagy egy rakás pénz a Sziget Kft. fesztiváljainak, de úgy összességében elmondható, hogy 2016-ban 1956 egyet jelentett az adófizetők pénzének mértéktelen szétszórásával. A mostani miniszterelnöki döntés értelmében a további 950 millió forint nem csak indokoltnak, de abszolút megérdemeltnek is tűnik az eddig elköltött 13 és fél milliárdhoz képest.

Ugyanebben a határozatban egyébként 60 millió forintot átcsoportosítottak a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?