Mindenki mindenkinek a vállát megveregette a Teréz körúti robbantó elfogása miatt

2016.12.05. 22:17

Uniformis nem maradt plecsni nélkül hétfőn, amikor a Belügyminisztériumban 48, a Rendőrségi Igazgatási Központban 134 embert részesítettek elismerésben a Teréz körúti robbantó elfogása miatt.

134

Papp Károly országos rendőrfőkapitány 134 olyan embernek adott át elismerést kiemelkedő munkájáért hétfőn a Rendőrségi Igazgatási Központban, aki részt vett a Teréz körúti robbantó elfogásában, írja a police.hu.

Csaknem ezer rendőr összehangolt tevékenységével sikerült elkapni a robbantót, anyomozás során lefoglalt anyagmaradványokat, bűnjeleket különféleképpen vizsgálták, egyebek mellett igazságügyi pszichológusi, vegyész-, fegyver-, tűzszerész- és fotó-videó szakértői munkát végeztek. Összesen 1044 lakossági bejelentést ellenőriztek, 1313 kamerafelvételt foglaltak le, valamint 217 tanút hallgattak meg a gyanúsított október 19-ei elfogásáig.

Papp Károly a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 116 rendőrét, továbbá az együttműködő szervek 18 munkatársát részesítette vezetői dicséretben és jutalomban.

48

Eközben Polt Péter legfőbb ügyész szintén hétfőn a Belügyminisztériumban 48 ügyésznek, rendőrnek és más hivatásos állományba tartozónak adott át elismerést, amiért az érintettek szerepet játszottak a bűncselekmény gyanúsítottjának elfogásában. 

Mások mellett Balogh János, az országos rendőrfőkapitány műveleti helyettese, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ vezetője és Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat vezetője vehetett át elismerést, de elismerésben részesült Tasnádi László rendészeti államtitkár is – írja a kormany.hu.