Nem vonat ütötte el, megölhették az osztrák fiút Siófokon

2016.12.05. 07:04 Módosítva: 2016.12.05. 09:30

Az osztrák Heute című lap a nyáron Siófokon meghalt 19 éves osztrák fiú esetéről ír. A bécsi fiút augusztus 10-én hajnalban halálra gázolta egy tehervonat.

A magyar hatóságok öngyilkosságként zárták le az ügyet, és az anyja kérése ellenére sem akarták újranyitni az ügyetA szülők nem nyugodtak bele ebbe. Felfogadtak egy Karl Schopf nevű magánnyomozót, aki újabb boncolást kért.

Mint kiderült, a fején található sérülést nem a vonat, hanem egy erős fejre mért ütés okozhatta, a fiú szervezetében pedig kábító hatású anyagot találtak. Feltehetően azért tehették a sínekre, hogy halálát öngyilkosságnak álcázzák. Kiderült az is, hogy a fiú egy siófoki diszkóban összetűzésbe került egy bokszolóval.

Az esetről a Blikk és a Vác Online is ír, miután a szülők szeptember végén utóbbi lap segítségét kérték. A 19 esztendős Vladyslav S. gördeszkásként ismert Youtube-sztár volt. Augusztus 8-án egy baráti társasággal érkezett Bécsből a Balatonra.

A második nap éjszakáján a fiatalok egy siófoki szórakozóhelyen elszakadtak egymástól. Vladyslavot utoljára az augusztus 10-ére virradó éjjeli 1 óra 30 perckor látták, amikor még táncolt. Vladyslavot egy tehervonat hajnal 5 óra 15 perckor gázolta halálra Siófok-Szabadifürdő állomásnál. Az újabb vizsgálatok szerint valamilyen szerrel elkábíthatták és megverhették. 

A szülők azt kérik, hogy aki látta, amikor a fiukat megtámadták, vagy látták amikor a fiú testét a sínekre helyezték, illetve egyéb információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban, hívja ügyvédjüket Thomas Nirket a +43 1 8904860-as (osztrák) telefonszámon. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport