Távozik a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár

2016.12.14. 12:37 Módosítva: 2016.12.14. 12:51

Hamarosan távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára értesült a Vs.hu több forrásból. A Vs szerint Tasó László utódja is megvan már, mert bizonyos értelemben Homolya Róbert már most is azokért a dolgokért felel, amik elvileg Tasóhoz tartoznak.

Tasó László
Tasó László
Fotó: Bruzák Noémi

A közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos júliusi eleji kinevezése óta előzetesen jóváhagyja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára által előkészített döntési javaslatokat. Homolya koordinálja az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) és az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) forrásokból” (azaz EU-s pénzekből) finanszírozott fejlesztésekkel kapcsolatos állami feladatokat, magyarán nála van a kasszakulcs. 

A 2018-as választások előtt most célszerű utoljára átrendezni a kormányzati struktúrát, ez pedig érinti az NFM-et is. 

A Vs.hu kormányzatra rálátó forrása szerint a távozás nem jelenti Tasó bukását, úgy tudják, nemsokára hasonlóan fontos posztot kap.

A hírre reagálva az Együtt arra szólította fel Tasó Lászlót, hogy ne csak az államtitkári posztjáról, hanem az országgyűlési tisztségéről is mondjon le. Az Együtt szerint a hamis vagyonnyilatkozatot leadó Tasó László megbukott. "Bár már rég távoznia kellett volna tisztségéből, most végre megtette. Az államtitkár helyi feudális nagyúrként sajátjaként kezelte a költségvetési és fejlesztési forrásokat, ezzel szégyent hozott Hajdú-Bihar megyére" - közölték. Az Együtt követeli, hogy a kormány haladéktalanul vizsgáljon ki évekre visszamenőleg minden döntést, pénzköltést, ami Tasó László illetékességébe tartozott.