Az állam megint vesz magának egy egész házat a Várban

2016.12.16. 16:50

A legfrissebb Magyar Közlönyből derül ki, hogy az állam megvásárolja az Úri utca 45-ös szám alatti épületet.

A kormányhatározat szerint a kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és a postaügyekért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztost, hogy az MNV és az MFB-Ingatlanfejlesztő kösse meg az adásvételi szerződést.

Az épületet a Miniszterelnökségnek adják ingyenes vagyonkezelésbe. Összesen 989,1 millióba fog kerülni az egész, az NFM tartalékából.

A ház egyébként az egykori Zwack-ház, és régóta eladó, tavaly például 2,5 millió eurót kértek tőle, ami nagyjából 766 millió forint volt akkor. A Google streetview-n is eladó táblával látható az épület. Az archív hirdetés szerint 567 nm-es műemléki villáról van szó, ami 3 szintes + alápincézett, 16 szoba, 4 fürdőszoba, és mindhárom szinten egy-egy konyha is van. Mi is írtunk róla augusztusban.

Arról egyelőre nem találtunk hírt, hogy korábban felmerült volna ennek a háznak az állami megvásárlása. A kormány Várba költözésénél az Úri utca 49-51. jött szóba, mint a BM új helye. Ott szó volt arról, hogy egy régi telefonközpontot is le kell esetleg bontani, deaztán megmenekült.