Két vonat ütközött Ceglédnél

2017.01.02. 19:45 Módosítva: 2017.01.02. 21:34

Hétfő este alacsony sebességgel összeütközött két vonat Cegléd és Ceglédbercel között történt. 

A MÁV szerint a Nyíregyháza-Budapest vonalon 50-100 perces késésekre lehet számítani, és Szeged felé is 20-50 perces csúszások várhatóak. 

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy az egyik, utasokat szállító szerelvény meghibásodott, ezért egy másikkal próbálták betolni, amikor az egyik vonat megrándult és a másikba csúszott.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: három embert visznek kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg. (Korábbi meg nem erősített sajtóhírek kilenc sérültről szóltak.)

A rendőrség és a mentők a helyszínre érkeztek, olvasónk szerint az egyik vonat utasait átszállították egy másik vonatra, ami elindult közben. 

Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya elromlott. Egyeztetés után a mögötte közlekedő Rétköz InterCity megpróbálta betolni a városba az üzemképtelen szerelvényt, a lendületadást követően azonban a személyvonat ismeretlen okból befékezett, és az InterCity alacsony sebességgel ráütközött.

A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt Ceglédbercel és Cegléd között. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 50-100 perccel hosszabb lehet a menetidő - olvasható a Mávinform közleményében.