Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Különös fordulatot vett a Pilis kapujába tervezett transzformátorállomás ügye

2017.02.01. 07:12

Megírtuk nem is olyan régen, hogy Pilisszántó egy része teljesen kiborult attól, hogy a falu vezetése transzformátorállomást tervez a Pilis kapujának nevezett faluba, pontosabban eladna az ELMŰ-nek egy önkormányzati telket erre. A polgármester arra hivatkozik, és azzal kampányol, hogy az iskolának építenének tornatermet a telek 65 millió forintos árából.

Az ügyben lakossági fórum is volt (itt a több mint három órás felvétel). Most ott tart az egész, hogy a polgármester helyi népszavazást írna ki, mire az érintett helyiek kitalálták, hogy inkább összedobják a pénzt a tornateremre - mindenkire 28 ezer forint jutna - , csak felejtse el az önkormányzat a telekeladást.

Egy ott lakó vállalkozó, Kubovics Ferenc szerződéstervezetet írt az iskolai alapítványnak a lakossági gyűjtésről, és 3 milliót rögtön fel is ajánlott. Annyi volt a feltétele, hogy ha valamiért mégis lesz transzformátorállomás, akkor a pénz mindenkinek visszajár. Több nap gondolkodás után meg is érkezett a válasz: az iskola nem akar alszámlát nyitni erre, mert

lehet, hogy jogi akadálya ennek a műveletnek nincs, de azt a kevés pénzösszeget amely az Alapítvány jelenlegi számláján van nem banki tranzakciókra szeretnénk fordítani, hanem tanítványaink támogatására.

Ezt a falu honlapja is közzétette, és a nyilvános Facebook-oldalukra is felkerült.

Mindezt egyébként úgy, hogy a szerződéstervezet szerint a felajánlók viselték volna a visszautalás költségét.

A vállalkozó ezt úgy kommentálta a poszt alatt a Facebookon hogy

szerintem ilyet még nem látott a világ, hogy egy nyilvánvaló adakozási szándéknak nem engednek teret!