Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jobbik nem állít államfőjelöltet

2017.02.05. 10:35

A Jobbik nem kíván államfőjelöltet állítani, mert azt szeretné, hogy közvetlenül a magyar emberek dönthessenek arról, ki méltó erre a posztra, mondta az MTI szerint Volner János, a Jobbik frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Volner szerint Magyarországon ma csak abból lehet államfőjelölt, "akinek Viktor engedi", de a pártja azt szeretné, hogy olyan ember kerülhessen a köztársasági elnöki székbe, aki

  • képes a magyar nemzet egységét megjeleníteni,
  • nem megosztó személyiség
  • és nem köthető egyetlen politikai tömörüléshez sem.

Volner ezért azt a javaslatot teszi a frakciója tagjainak, hogy ne vegyék fel a szavazólapokat a köztársasági elnök megválasztásakor, ne vegyenek részt a színjátékban. A jobbikos politikus szerint Áder János és a baloldal jelöltje, Majtényi László sem felel meg a fenti elvárásaiknak, így a Jobbik nem tudja támogatni a megválasztásukat.