Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Lengyel Királycsináló László visszaszólt: Gyurcsánynak rég el kellett volna tűnnie

2017.02.06. 15:41

Aki lemaradt volna a hétvégén a baloldal legújabb belső feszültségforrásáról, annak két mondatban összefoglalnám a történést.

1. Gyurcsány Ferenc az évértékelőjén szóvá tette, hogy a többi pártvezető és Botka László a háta mögött szervezkedik, "titkos cselszövést" sző.

2. Gyurcsány szerint a történet egyik fontos figurája egy királycsináló,  akiről megírtuk , hogy Lengyel László politológus.

A baloldali politikussal folytatott beszélgetéseink alapján nevezhetjük gyurcsányi túlzásnak, hogy Lengyel mozgatná a szálakat, valódi királycsináló lenne. Arról van szó igazából, hogy a Lengyel által vezetett Pénzügykutató Zrt-ben találkozott hetekkel ezelőtt Botka a többi pártvezetővel mínusz Gyurcsány.

A rejtélyes Lengyel-Niedermüller találkozó

A most következő sorokat valószínűleg csak a baloldali politika hardcore fogyasztói és követői fogják érteni. Szó lesz ugyanis egy rejtélyes Lengyel-Niedermüller találkozóról. 

A DK-sok szerint Lengyel olyannyira fontos figura lett, hogy belülről akarja bomlasztani a DK-t. Molnár Csaba DK-alelnök az ATV-ben megemlítette legalábbis, hogy Lengyel ezzel az tervvel kereste meg Niedermüller Pétert, a párt uniós képviselőjét.

Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy képviselőjük azonnal tájékoztatta a pártvezetést a megkeresésről, és mindarról, amit megtudott a "közírótól". Niedermüller úgy élte meg Lengyel László kísérletét, mint akit megpróbáltak leválasztani a DK-ról. 

Lengyel visszaszólt Gyurcsánynak

Lengyel az Atv.hu-nak elismerte, hogy beszélt Niedermüller Péterrel, de szerinte "onnantól kezdve semmi sem igaz, ami ezzel összefüggésben elhangzott".

A Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója már magát a bűnt sem érti, amivel vádolják. Szerinte a DK uniós képviselője nem tehet róla, hogy belerángatták „ebbe a hülyeségbe”, és sajnálja Niedermüllert, hogy "rossz társaságba keveredett". 

Lengyel László ugyanazt gondolja Gyurcsány Ferenc közéleti szerepéről, mint tíz évvel ezelőtt, hogy

már régen el kellett volna tűnnie a politika színpadáról,

pártja és szavazói ugyanakkor továbbra is fontos részei a baloldali politikának. Lengyel hozzátette, semmiféle szervezkedésnek vagy szétverési kísérletnek nem része.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?