Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Lengyel Királycsináló László visszaszólt: Gyurcsánynak rég el kellett volna tűnnie

2017.02.06. 15:41

Aki lemaradt volna a hétvégén a baloldal legújabb belső feszültségforrásáról, annak két mondatban összefoglalnám a történést.

1. Gyurcsány Ferenc az évértékelőjén szóvá tette, hogy a többi pártvezető és Botka László a háta mögött szervezkedik, "titkos cselszövést" sző.

2. Gyurcsány szerint a történet egyik fontos figurája egy királycsináló,  akiről megírtuk , hogy Lengyel László politológus.

A baloldali politikussal folytatott beszélgetéseink alapján nevezhetjük gyurcsányi túlzásnak, hogy Lengyel mozgatná a szálakat, valódi királycsináló lenne. Arról van szó igazából, hogy a Lengyel által vezetett Pénzügykutató Zrt-ben találkozott hetekkel ezelőtt Botka a többi pártvezetővel mínusz Gyurcsány.

A rejtélyes Lengyel-Niedermüller találkozó

A most következő sorokat valószínűleg csak a baloldali politika hardcore fogyasztói és követői fogják érteni. Szó lesz ugyanis egy rejtélyes Lengyel-Niedermüller találkozóról. 

A DK-sok szerint Lengyel olyannyira fontos figura lett, hogy belülről akarja bomlasztani a DK-t. Molnár Csaba DK-alelnök az ATV-ben megemlítette legalábbis, hogy Lengyel ezzel az tervvel kereste meg Niedermüller Pétert, a párt uniós képviselőjét.

Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy képviselőjük azonnal tájékoztatta a pártvezetést a megkeresésről, és mindarról, amit megtudott a "közírótól". Niedermüller úgy élte meg Lengyel László kísérletét, mint akit megpróbáltak leválasztani a DK-ról. 

Lengyel visszaszólt Gyurcsánynak

Lengyel az Atv.hu-nak elismerte, hogy beszélt Niedermüller Péterrel, de szerinte "onnantól kezdve semmi sem igaz, ami ezzel összefüggésben elhangzott".

A Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója már magát a bűnt sem érti, amivel vádolják. Szerinte a DK uniós képviselője nem tehet róla, hogy belerángatták „ebbe a hülyeségbe”, és sajnálja Niedermüllert, hogy "rossz társaságba keveredett". 

Lengyel László ugyanazt gondolja Gyurcsány Ferenc közéleti szerepéről, mint tíz évvel ezelőtt, hogy

már régen el kellett volna tűnnie a politika színpadáról,

pártja és szavazói ugyanakkor továbbra is fontos részei a baloldali politikának. Lengyel hozzátette, semmiféle szervezkedésnek vagy szétverési kísérletnek nem része.