Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demszky mégsem megy el az OLAF-meghallgatásra

2017.02.09. 20:12 Módosítva: 2017-02-09 21:40:07

Bár két nappal ezelőtt Demszky Gábor volt főpolgármester azt nyilatkozta, hogy elmegy a 4-es metró körüli korrupciógyanút vizsgáló parlamenti bizottság ülésére, mert nincs takargatnivalója, csütörtök este fordult a kocka.

Magyar György, Demszky ügyvédje az ATV A nap híre című műsorában azt nyilatkozta, Demszky megváltoztatta álláspontját, nem kíván biodíszletként szerepelni a Fidesz által kezdeményezett vizsgálatban, ezért mégsem megy el a parlamenti bizottsági meghallgatására.

Tarlós: Vitatni kell a megállapításokat

Tarlós István főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, már-már felelőtlenség nem vitatni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a budapesti 4-es metró beruházásáról tett megállapításokat, főpolgármesterként kötelessége is ezt megfelelő hangnemben megtenni.

Tarlós István úgy fogalmazott: "tehát nem is valamiféle elhatározás kérdése a dolog, hanem én úgy gondolom, hogy egy városvezetőnek, Budapest főpolgármesterének akkor is kötelessége megfelelő hangnemben vitatni az OLAF különböző megállapításait, ha csak 1-2 milliárdot tud visszaszerezni". Egyetlen egy lehetőséget sem szabad kihagyni hogy a város és az ország veszteségeit mérsékeljük - tette hozzá.

A főpolgármester azt is mondta, hogy a 4-es metró szerződései nagyon rosszak, sok kárt okoztak vele, de hogy mennyi esetben állapítanak majd meg bűncselekményt, azzal meg kell várni az illetékesek döntéseit.