Jókora marihuánaültetvényt lepleztek le a rendőrök

2017.02.11. 11:01

Jelentős kannabisztelepre bukkantak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó iroda nyomozói két budapesti házban - írja a Police.hu. S. László 39 éves és Á. Sándor 43 éves férfiakat azzal gyanúsítják, hogy S. László szigetcsépi és Budapest, XXIII. kerületi házaiban marihuánát termesztettek. A rendőrök a két helyszínen 2017. február 8-án összehangolt akció keretében házkutatást tartottak, és lefoglaltak összesen 142 tő kábítószer-gyanús növényt.

Mindkét házban a marihuána termesztéséhez szükséges levegőztető-, világító-, fűtő-berendezések voltak kialakítva. A helyszíneken alkalmazott kábítószer gyorsteszt valamint a botanikus-szakértő előzetes véleménye szerint a különböző fejlettségi szakaszban lévő egyedek kannabisz-növények. A tövekről körülbelül 5 kilogramm füvet lehetett volna leszüretelni, amelynek feketepiaci értéke 4 millió forint, ha a rendőrök nem foglalják le. 

dscf0855 2
Fotó: Police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szigetcsépi helyszínen a két férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. S. László esetében előzetes letartóztatást rendelt el a bíróság, Á. Sándor szabadlábon védekezik.