Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huss, eltűntek a menedékkérők Magyarországról

2017.02.17. 22:00

Az év eleje óta az országban menedékkérelmet benyújtók kilencven százaléka nem várta meg az eljárás végét és ismeretlen helyre távozott - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Bakondi szerint jelenleg benyújtható a menedékkérelem az ország területén lévő táborokban, a kérelmezők közül azonban sokan nem várják meg a hatóság döntését, ismeretlen helyre távoznak, és "nem nehéz kitalálni, hogy Ausztria vagy Németország" lehet.

Nem véletlen, hogy Ausztria a határán ellenőrzést vezet be "elég rendszeresen", ami nehezíti a magyar gazdaság, az idegenforgalom helyzetét.

 Ez viszont Bakondi szerint hiba,  mert az Európai Uniónak a külső határok védelmére kellene összpontosítania, ehelyett engedélyezi a belső határellenőrzést. Közlése szerint ezt a hibát szeretnék korrigálni úgy, hogy aki magyar területre lép, mert menedékjogot vagy oltalmazotti státuszt kap, az ellenőrzött, valódi politikai menekült legyen, akinek tisztázott az identitása és ismertek a célkitűzései.

Arra a felvetésre, hogy az elmúlt három évben mintegy ötvenezren hagyták el az országot úgy, hogy bár beadtak menedékkérelmet, de nem várták meg az eljárás végét, Bakondi György úgy válaszolt: "sokkal többen, több mint a duplája".