Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kósa szerint Tarlós félreértette a mondatait

2017.02.20. 10:30

Kósa Lajos szerint "egyszerű félreértés" történt. Így reagált a Fidesz frakcióvezetője arra, amit Tarlós István reagált az általa mondottakra. Kósa szerint ő nem úgy értette, hogy a kormánynak ne lenne dolga az olimpiával, hanem csak azt mondta, hogy a pályázat visszavonásának "a főváros az ura".

Kósaaz atv-hu-nak most azt mondta: a kormánynak is foglalkoznia kell az olimpiával, ő maga is egyeztetett korábban a fővárosi közgyűléssel "frakcióvezetői szinten" a fejlesztésekről, és erről nyilván lesznek most is egyeztetések. "Egyszerű félreértésről van szó" - közölte.

"Egyenesen arcátlanság, ahogy az olimpiarendezés ügyében Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Budapestre, a fővárosi önkormányzatra hárítaná a felelősséget" - ezt mondta a Magyar Nemzetnek Tarlós István. 

Tarlós István szerint a fő kérdés, hogy lesz-e népszavazás az ügyben, és akkor kampány is, vagy pedig Magyarország visszalép a pályázattól. "Egy biztos: amíg az ügyben érintettek, különösen a MOB, annak elnöke, Borkai Zsolt nem szólal meg, egy lépést sem teszünk, pláne nem kampányolunk" - mondta Tarlós.