Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hibás fékrendszerű buszt és ittas kamionsofőrt is találtak a rendőrök

2017.02.21. 14:41

Három napos ellenőrzést tartottak a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a múlt héten, a 195 ellenőrzött járműből összesen 81 esetben állapítottak meg jogsértést - írja a Police.hu. Az európai TISPOL Műveleti Csoport idei tervei alapján lebonyolított ellenőrzés a teherautók és a buszok ellenőrzésére irányult.

Az ellenőrzés-sorozat célja a 

  • közlekedésbiztonság javítása,
  • a bekövetkezett balesetek súlyosságának csökkentése,
  • a napi, a heti vezetési idők megtartásának,
  • a veszélyes árú szállítási szabályai betartásának,
  • valamint a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése.

A rendőrök emellett kiemelt figyelmet fordítanak az illegális szállítás megakadályozására és a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére is. A február 15. és 17. között lezajlott akcióban elsősorban a megye lakott területen belüli útvonalaira, a ki-, és bevezető, valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra koncentráltak. 

A három nap alatt 164 tehergépjárművet és 31 buszt vizsgáltak a rendőrök. Előbbiek esetében összesen 77 esetben állapítottak meg jogsértést. A leggyakoribb a gyorshajtás volt, de műszaki hiányosságokra és vezetési, vagy pihenőidővel kapcsolatos kihágásra is volt példa, sőt az egyik teherautó sofőrje ittasan vezetett, vele szemben eljárás indult. A buszoknál mindössze 4 jogsértést tártak fel a rendőrök, az egyik busznak például a fékrendszere volt alkalmatlan.