Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Gyengült a Fidesz az olimpiai népszavazási kampány alatt

2017.02.25. 14:02

Kismértékben csökkent a Fidesz támogatottsága, a többi párté változatlan az előző havi méréshez képest - derül ki a Publicus közleményéből. A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9 és 14 között, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

A Fidesz szavazóinak száma tavaly év végén csökkent, majd a múlt hónapban megtorpant, ám erre a hónapra ismét két százalékpontot csökkent, így maradt 23 százalék. Ez, a kvótanépszavazás után mért csúcsponthoz képest hibahatáron túli, négy százalékpontos csökkenés. Az MSZP támogatottsága a múlt hónapban egy százalékpontot növekedett, és ez erre a hónapra sem változott, így 13 százalék. A Jobbik támogatóinak száma szintén a múlt hónapban egy százalékpontal csökkent, amiről mostanra sem tudott növekedni, és továbbra is 10 százalék.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP egy százalékpontot növekedve 4 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot, csakúgy mint a Párbeszéd és a Liberálisok. A múlt hónapi megtorpanás után újra 1 százalékon mérhető a Kétfarkú Kutya Párt, amely már 2016 októbere óta mérhető szereplője a politikai életnek. A Momentum Egyesületet - ami még nem is alakult párttá - most először 1 százaléknyi válaszadó említette.

2017 02 ppref.png
Fotó: Publicus Intézet

A Fidesz-szavazók elbizonytalanodása, mint általában, most is együtt jár a bizonytalanok növekedésével, akik most egy százalékpontnyival többen, 44 százaléknyian vannak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!