Olivér
5 °C
8 °C

Elítélték a tűzoltósofőrt azért, ahogyan felmondott

2017.02.28. 12:56

Bíróság elé kellett állnia kedden Villányi Gábornak, annak az egykor a gödöllői tűzoltóságnál dolgozó sofőrnek, akinek a nem mindennapi történetéről múlt héten számoltunk be. Itt olvashatja el a teljes sztorit.

firefb
Fotó: szarvas

Villányi a beteg apja ápolása miatt kért először féléves fizetés nélküli szabadságot, majd mondott fel a tűzoltóságnál, mivel nem kapott választ. A távozása ügyészségi eljárásokhoz, majd vádemeléshez vezetett, mivel az ügyészség szerint bűncselekményt követett el, a felmondásakor megsértette a főnökét. Az ügyészség indítványában az szerepelt, hogy beszólt a főnökének, hogy „nem vagy te vezetőnek való”. Most pedig bíróság elé került az ügy.

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szerint Villányi bűnös, ezért elítélte.

Nem pénzbüntetést szabott ki, mint az ügyészség kérte, hanem 1 éves próbára bocsátást

– mondta az Indexnek. A bíróság szerint tehát megsértette-e egykori főnökét, és elkövette a szolgálati tekintély megsértése vétséget. 

A Btk. szerint ez a vétség egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de a bíróság próbaidőre bocsátotta Villányit, ami azt jelenti, hogy ha egy évig nem követ el újabb bűncselekményt, és a próbaidő eredményesen letelik, azzal megszűnik a büntethetősége.

Az ítélethirdetés után az ügyészség jelezte, hogy gondolkodik a fellebbezésen. Villányi pedig azt mondta, hogy ő várhatóan fellebbez a felmentésért, ártatlannak tartja magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?