Eloltották a tüzet az etyeki Korda Filmstúdióban

2017.03.21. 08:57 Módosítva: 2017.03.21. 13:01

Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában, személyi sérülés nem történt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Farkas-Bozsik Gábor szerint az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángolnak. Tudomásuk szerint a csarnokban a tűz keletkezésekor 30-40 ember volt, mindannyian biztonságos helyre menekültek.

A helyszínre az érdi, a bicskei és a Fejér megyei tűzoltók vonultak ki, akik egyelőre csak kívülről próbálják megfékezni a lángokat, mivel a behatolásuk az égő anyagok miatt egyelőre nehézkes. Az épület teteje elkezdett deformálódni, ami arra utal, hogy nagyobb hőtermeléssel járó tűzről van szó.

Frissítés 1.: A katasztrófavédelem negyed 11-kor kiadott közleménye szerint minden oldalról oltják a csarnokot, egy mobil vízágyút is bevetettek - tehát úgy tűnik, hogy bemenni továbbra sem tudtak az épületbe.

A Velvet eközben úgy tudja, hogy az ötös stúdió gyulladt ki, és új Robin Hood-film díszletei semmisültek meg. Az április közepéig tartó filmforgatás miatt van Magyaroszágon például Jamie Foxx is.

Frissítés 2.: A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője 11 órakor azt mondta, hogy a csarnok teljes terjedelmében égett, de a hőkamerás vizsgálatok alapján a tűz mostanra több gócpontra szűkült le. Kívülről láng nem is látszik, csak füst. A tetőt továbbra is hűtik az omlás elkerülése érdekében. Még órákba telhet, mire bejutnak az épületbe.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője az MTI-nek azt mondta, az elmúlt napokban filmet forgattak a műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor azonban nem voltak forgatási munkálatok a stúdióban. A Mid Atlantic Films gyártásában készülő Robin Hood-film produkció képviselője szerint igyekeznek felmérni a károkat, a tűz okát egyelőre nem tudják.

Frissítés 3.: Délután 1 órakor a katasztrfófavédelem azt a közleményt adta ki, mely szerint eloltották a tüzet a csarnokban. Több ponton még izzást és parázslást tapasztalnak, amit az átszellőztetés után tudnak teljesen visszahűteni. A tetőszerkezet nem omlott be, egy nyílást vágtak rá, hogy a füst szabadon távozzon.