A Fidesz-irodából sürgették a polgármestereket a Magyar Idők-előfizetésre

2017.04.06. 12:18 Módosítva: 2017.04.06. 12:19

Több mint 20 Nógrád megyei település polgármestere kapott nemrég levelet a balassagyarmati Fidesz-irodától. A levélben azt írják, hogy aki még nem rendelte meg a Magyar Idők című kormánylapot, az pótolja a mulasztást, írja az Átlátszó oknyomozó portál.

A sajátos szövegezésű, a magyar nyelv és helyesírás szabályait is áthágó levelet Percsina Norbert, Balla Mihály országgyűlési képviselő bizalmasa, Nógrád megyei közgyűlési képviselő írta. A levél így szól (szó szerinti idézet).

A lentebb olvasható, március 2-án kelt levelemre egy megadott március 7-i határidő ellenére SEM kaptam Öntől választ, ezért Tisztelettel ismét arra kérem, Hogy Legyen szíves körülbelül 5 percet rááldozni AZ idejéből és 2017. március 13-án, hétfőn 00:00 -ig válaszban megírni szíveskedjen, Hogy

– kinek a nevére rendelték meg a Magyar Idők című napilapot?

– fórumtémák Milyen használatát címre érkezik AZ újság?

– új előfizetés-e Vagy Már ezelőtt is tart?

Aki Nem rendelte meg, AZT Újra Arra kérjük, Hogy tegye meg és a megrendelés leadását követően a Fent felsorolt kérdésekre Adjon választ.

A korábbi levélben, amelyre Percsina utal,  még népesebb körnek szól, ebben egy még korábbi, tavaly októberi kérésre utal vissza, amikor arra kérték a polgármestereket, hogy az önkormányzat részére vagy magánemberként fizessen elő a napilapra.

Percsina elismerte, hogy ő írta a leveleket. Az Átlátszónak azt mondta: nem fenyegetséről vagy presszióról van szó, hanem épp fordítva, segítségről. A polgármesterek kérték ugyanis, hogy előfizetnének a lapra, ő pedig csak segít ennek adminisztrálásában. Percsina azt mondta: Természetesen az előfizetés nem kötelező.