Elég volt a veszélyes színbűnözésből, Kaposváron jön a lex Kétfarkú

2017.04.18. 14:43 Módosítva: 2017.04.18. 14:44

Egészen hajmeresztő rendeletet hozott a kaposvári közgyűlés hétfőn, ami ránézésre kimondottan a Kétfarkú Kutya Párt veszélyes járdafestő akciói ellen született.

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a viccpárt több helyen is arra vetemedett, hogy a négyszín-tételt alkalmazva repedéseket festett színesre a járdán. Így tettek többek közt

A párt a jelek szerint Kaposváron is akciózott, itt azonban keményebb fából faragták a vezetést. Egy április 5-i előterjesztés nyomán hétfőn meg is született egy május 1-jén hatályba lépő rendelet, ami kibővíti a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartások körét a következőkkel:

Aki járda, vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.

Az előterjesztésben egyébként különösen szép motívum volt az, hogy a fenti idézet előtt az is szerepel, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában is szankcionálható lesz az, aki ilyesmire adja a fejét. A teljes szöveg itt érhető el.

Nem lesz tehát több rendbontás és rongálás Kaposváron, helyette maradnak az esztétikus, szürke repedések mindenhol.