Árpád
-2 °C
4 °C

Elég volt a veszélyes színbűnözésből, Kaposváron jön a lex Kétfarkú

2017.04.18. 14:43 Módosítva: 2017-04-18 14:44:50

Egészen hajmeresztő rendeletet hozott a kaposvári közgyűlés hétfőn, ami ránézésre kimondottan a Kétfarkú Kutya Párt veszélyes járdafestő akciói ellen született.

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a viccpárt több helyen is arra vetemedett, hogy a négyszín-tételt alkalmazva repedéseket festett színesre a járdán. Így tettek többek közt

A párt a jelek szerint Kaposváron is akciózott, itt azonban keményebb fából faragták a vezetést. Egy április 5-i előterjesztés nyomán hétfőn meg is született egy május 1-jén hatályba lépő rendelet, ami kibővíti a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartások körét a következőkkel:

Aki járda, vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.

Az előterjesztésben egyébként különösen szép motívum volt az, hogy a fenti idézet előtt az is szerepel, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában is szankcionálható lesz az, aki ilyesmire adja a fejét. A teljes szöveg itt érhető el.

Nem lesz tehát több rendbontás és rongálás Kaposváron, helyette maradnak az esztétikus, szürke repedések mindenhol.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?