Edina
-12 °C
-3 °C

Intézkedő rendőrökre támadtak Sajógalgócon

2017.04.26. 14:35

Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt egy férfi és egy nő Sajógalgócon. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást ellenük - közölte az MTI. 

Az eset április 20-án történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

A rendőrök azért mentek a pár házához, mert előzőleg a szomszédok telefonon bejelentették, hogy a férfi minden előzmény nélkül átment a lakásukba, és háborgatta őket. A rendkívül zavart állapotban lévő, összefüggéstelenül beszélő férfi és nő az intézkedő rendőröket nem akarta beengedni, személyazonosságukat többszöri felszólításra sem igazolták, majd a férfi a lakás bejáratában álló egyik rendőr lábára zárta az ajtót.

Miután a rendőröknek sikerült bejutniuk a lakásba közölték, hogy mindkettőjüket előállítják, majd a férfit karjainál fogva kikísérték. Mivel komoly ellenállást tanúsított, az udvaron próbálták megbilincselni. Ezt látva a nő az egyik rendőrre támadt, a karjánál fogva rángatta, majd a hátán a szolgálati kabátját megragadva próbálta elhúzni az ekkor már a földön fekvő férfi közeléből, végül felkapott egy vödör vizet, és azzal fenyegetőzött, hogy leönti a rendőröket.

A nőre a rendőrök könnygázsprayt fújtak, majd mindkét erőszakoskodót megbilincselték és előállították.

A rendőrök az intézkedés során nem sérültek meg, az ügyészségi nyomozás az intézkedés körülményeivel kapcsolatban jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzését követően tanúkihallgatásokkal folytatódik - írta a vádhatóság.