Jolán
2 °C
4 °C

Juhász Péter lemondott, kivonul a Belvárosból

2017.04.29. 07:22

Lemondott a belvárosi képviselői tisztségéről Juhász Péter. Az Együtt elnöke azt mondta az Indexnek, hogy a jövőben kizárólag a pártelnöki teendőire akar koncentrálni, ezért adja át a képviselői helyét az V. kerületben.

Az Együtt elnöke már korábban is elhintette, hogy gondolkozik a belvárosi lemondásán, április végére megszületett a döntés.

Mivel Juhász a baloldali listáról jutott be, nem kell időközi választást rendezni. Az utódja egy helyi együttös, Nádas Ágnes lesz.

A belvárosi ingatlanügyekkel és Rogán Antallal előszeretettel foglalkozó Juhász szerint ugyanis erről a dologról "nem lehet több bőrt lehúzni". Juhász most azt mondta, hogy a korrupció feltárásához nem a képviselői tisztsége révén jutott,

az ügyekre eddig is a lakók hívták fel a figyelmemet, és ez ezután is változatlan, mindenki számára elérhető a személyes telefonszámom.

Hozzátette, "már megmutattam, hogy működik ez a korrupt fideszes rendszer, ma az a feladatom, hogy mindenütt az országban megmutassam, ezzel erősítsem az Együttet és hogy új alternatívát kínáljak a választóknak". Ez lenne az a bizonyos új pólus, a 2010 előtti korszakot elutasító pártok összeállása, ám eddig minden párt visszautasította Juhászt.

Juhász azt ígérte, hogy Orbán fütyülését is folytatni fogják. Sőt, a párt Áder János ellen is szervez egy hangos megmozdulást. Az Együtt pénteken közölte, hogy Áder János elnöki beiktatása alatt a Kossuth téren hangos üzenetekkel fog tiltakozni, és arra buzdítanak mindenkit, hogy készítsenek rövid hangfelvételt, és küldjék el a pártnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?