Fülöp, Evelin
EUR 394,74 Ft
USD 369,52 Ft
13 °C
27 °C

Csökken a Fidesz népszerűsége

2017.05.30. 14:29
Negyed év alatt 6 százalékpontot bukott a kormánypárt, 8-at javított az ellenzék, írja a 24.hu. A Fidesz előnye nagy, de az ország egyes részeiben többen akarnak baloldali kormányt – derül ki a Republikon Intézet adataiból, amelyeket a 24.hu közölt.

A Fidesz támogatottsága 2 százalékponttal csökkent áprilishoz, 6 ponttal pedig februárhoz képest a pártválasztók között, most 45 százalékon áll – áll a Republikon Intézet májusi közvélemény-kutatásában.

Az MSZP 4, a Jobbik 3 százalékpontot javított negyed év alatt: a szocialisták így a pártválasztók között 19 százalékot mondhatnak magukénak, míg a Jobbik 17 százalékot. Négy százalékon áll a februári mérésben még nem szereplő Momentum. Az ellenzék teljesítményén az ront valamelyest, hogy az LMP, az Együtt és a PM is veszített 1-1 százalékpontot három hónap alatt.

Mint a meteorológia

A napokban a Publicus Intézet felmérését közöltük, ott - bár arra jutottak, hogy bezuhant Orbán Viktor személyes népszerűsége, az nem befolyásolta a pártok megítélését.

Ott az összes megkérdezett körében továbbra 25 százalékkal vezet a Fidesz, mögötte az MSZP 14, a Jobbik 10 százalékon áll. Toronymagasan a bizonytalanok vezetnek: 41 százalék nem tudja, hogy "most vasárnap" kire voksolna, így továbbra is igaz, hogy az elégedetlenek táborából nem tud nagyobb csoportokat magához vonzani egyik ellenzéki párt sem.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás