Feljelentették a NAV-nál Simicska két cégét

2017.06.08. 20:07 Módosítva: 2017.06.09. 08:27

Magyar Idők azt állítja, költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft. ügyletei miatt. A Mahir Cityposter ügyvezetője, Kovács István a Hvg.hu-nak azt mondta: egy általános vizsgálat indításáról tájékoztatták őket, de a Magyar Idők által emlegetett nyomozásról nem tudnak. 

A Magyar Idők azt írja: a " közérdekű bejelentés" nyomán megkezdett eljárás összefüggésben áll a Jobbik plakátkampányával. A hatóság gyanúja szerint a két említett cég megtéveszthette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójában a Jobbik rendelkezésére bocsátott.  

Kovács István, a  Mahir Cityposter ügyvezetője a hvg.hu-nak azt mondta: semmivel nem tévesztették meg a NAV-ot, pontosan adták le az adatokat, annyi szerepel a számlákon, mint amennyi helyre a plakátok valóban kikerültek.

Kovács közölte: csütörtökön egy általános vizsgálat indításáról tájékoztatta őket az adóhatóság, amelyben az elmúlt 1,5 évet nézik át. Jövő csütörtökön derül ki, pontosan milyen dokumentumokra kíváncsiak az ellenőrök. Ilyen vizsgálat a cégnél volt már korábban is, az adótörvény előírásai alapján.

A NAV-val folytatott megbeszélésen nyomozás szóba sem került. Kovács azt mondta: 

Mi nem tudunk arról, hogy ilyen eljárás indult volna, de ha a lap birtokában ott van már a végző határozat is, küldjék már el nekünk is.