Bűnözőktől vett benzint három rendőr

2017.07.25. 12:39

Orgazdasággal vádol a Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőrt, akik rendszeresen vásároltak egy üzemanyagtolvaj bűnszervezettől - közölte a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-vel.

Összesen nyolc emberrel szemben emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja korábban egy budapesti benzinkúton dolgozott kútkezelőként, miután megszűnt a munkaviszonyuk, üzemanyag-szállító sofőrökkel együtt elhatározták, hogy rendszeresen gázolajat és benzint lopnak a teherautókból.

A sofőrök részesedésért cserébe engedték, hogy csövekkel az üzemanyagot naponta többször leszívják, majd az ellopott üzemanyagot értékesítsék az aktuális kiskereskedelmi árnál kedvezőbb áron, literenként átlagosan 280-310 forintért.

Az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja segített az ellopott üzemanyag tárolásában és továbbértékesítésében. A vádlottak 2014 májusa és 2015 áprilisa között legalább 36 ezer liter üzemanyagot tulajdonítottak el.

Az ügy ötödrendű vádlottja az egyik sofőr, a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlott pedig rendőr, ők a vád szerint a lopott üzemanyagból rendszeresen vásároltak úgy, hogy tisztában voltak azzal, bűncselekményből származik.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség öt embert bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, az eltulajdonított üzemanyagból vásárló három rendőrt pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja.