Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem beszámítható a férfi, aki csak úgy nyakon szúrta ivópartnerét

2017.07.28. 09:44

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül nyakon szúrta alkalmi ismerősét, aki percek alatt elvérzett. A férfi előzőleg az ismerőseivel ivott, aztán éjfél körül átmentek egy másik szegedi kocsmába, ahol a későbbi sértettel találkozott.

Amikor kettesben maradtak, tovább ivott, beszélgettek, majd anélkül hogy egy hangos szó elhangzott volna közöttük, a későbbi vádlott elővette a mindig magánál tartott bicskáját, és a hétcentis pengével a sértett nyakába szúrt. Minden ok nélkül. Ezután elmenekült.

A megtámadott férfi bal nyaki verő- és visszerét vágta át, majd a vendégek segítségnyújtása ellenére elvérzett.

A rendőrök két óra múlva, hajnali öt körül fogták el.

Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta, hogy a férfit emberölés bűntettével vádolják, de az ügyészség a kóros elmeállapotú férfi felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel a szakértői vélemény szerint az elkövetéskor képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?