Nem fog járni a villamos a Parlamentnél

2017.08.04. 13:47

Egy hónapra megváltozik a „2-es villamos közlekedése az Országgyűlés Irodaháza Kossuth Lajos téri építési munkái, valamint a BKV Zrt. halaszthatatlan, Belgrád rakparti és Soroksári úti – a Kossuth téri munkák idejére időzített – villamospálya- és útátjáró-felújítása miatt" - tájékoztatott a BKK. 

2017. augusztus 9-től (szerdától) 18-ig (péntek) a 2-es villamos nem jár.

A belvárosban jellemző közúti torlódások miatt a 2-es villamospótló autóbusz menetideje hosszabb lesz a villamosénál, és a torlódások miatt a BKK alternatív útvonalakat javasol:

  • a kötöttpályás járatok – a metrók, a nagy- és a kiskörúti villamosok
  • hajójáratok
  • A Kossuth Lajos tér az M2-es metróval és a 70-78-as trolibuszokkal is elérhető mind a budai belváros, mind Pesten Zugló, Kőbánya vagy a belváros felől.
  • A belváros felé tartóknak érdemes a nagykörúti 4-es vagy 6-os villamost, az M3-as és az -es metrót, valamint a kiskörúti villamosokat igénybe venniük.
  • A Kossuth tér és a Jászai Mari tér között ajánlott a D11-es vagy a D12-es hajójárat igénybevétele. A reggeli csúcsidőben a két kikötő között sűrűbben járnak majd a hajók.
  • Az Eötvös tér és a Széchenyi István tér környéke a 16-os és a 105-ös busszal is megközelíthető.

Augusztus 19-től szeptember 10-ig

2017. augusztus 19-től (szombattól) szeptember 10-ig (vasárnapig) a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár. 

2017. augusztus 9-től (szerdától) 18-ig (péntekig) a 24-es villamos rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Haller utca/Soroksári út között közlekedik. A kimaradó Közvágóhíd, Müpa–Nemzeti Színház H és Haller utca/Soroksári út megállóhelyek a 2-es pótlóbusz mellett a 23-as, a az 54-es és az 55-ös busszal érhetők el. A 23E autóbusz ideiglenesen mindkét irányban megáll a Haller utca/Soroksári út megállóhelyen is.

Lezárják a Soroksári úton a Tóth Kálmán utcai útátjárót is. 10 napig a centrum irányú közös kerékpár- és buszsáv mellett mindkét irányba két-két forgalmi sáv lesz járható. Az átjáró felújításával egy időben elkezdik a Tóth Kálmán utca Soroksári úti sarkán épülő új irodaház külső közműépítési munkáit is, amely várhatóan három hónapig tart. A kereszteződésben elbontják a forgalomirányító jelzőlámpákat. Augusztus 20-a után megszűnik a közös kerékpár- és buszsáv, és irányonként két sávban, sávelhúzás mellett haladhat majd a forgalom.

További részletek a BKK honlapján.