Egy órán át volt piros az átjáró, a buszok addig álldogáltak Győrben

2017.08.09. 19:38

Mi lehet annál idegőrlőbb, mint egy buszon ácsorogni, ami a piros lámpánál csak áll, csak áll, miközben az ember menne a dolgára? Hogy ez a pokol melyik szintje lehet, azt a győri 14-es busz utasai megtapasztalták szerda délelőtt. A Kisalföld.hu-n megjelent írás szerint közel egy órán keresztül volt piros jelzés a Budai úti vasúti átjárónál.

A 14-es buszok mindkét irányban majdnem 1 óráig álltak, sok utas elkésett a dolgáról."

A buszvezetők persze álltak, mi mást is tehettek volna. A lap olvasójának beszámolója szerint a „lezárás kezdete után kb. 15 perccel jött egyáltalán a tehervonat (miért zárták le ennyivel korábban?).”

„Miután elhaladt, mindenki azt várta, végre szabad jelzést ad a fénysorompó, de nem így történt, újabb kb. 15 perc várakozás következett, majd a mozdony visszament. Még ezt is tudomásul vettük (bár rejtély, hogy a két elhaladás közötti negyedórában miért nem engedték el az autó-, busz-, kerékpáros és gyalogos forgalmat), de arra végképp nem volt magyarázat, hogy utána miért volt még jó 20 percig vörös a fénysorompó jelzése".

Aztán a mozdonyt kísérő, láthatósági mellényt viselő illetékesek felugrottak a mozdonyra, és eltűntek.

Sok gyalogos, kerékpáros és autós inkább átment a tiloson, de a busz nem, ez amúgy is egy csuklós busz. A MÁV nem válaszolt a lap kérdéseire.