Máris kiengedték az óbudai macskanyúzókat

2017.08.09. 07:51

Szabadon engedték a rendőrök azt a két férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megkínzott egy macskát - írta a Blikk.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány számolt be arról, hogy a 3. kerületi Szomolnok utcában egy autó alatt találtak egy alaposan megkínzott macskát. Az állatot elevenen megnyúzták, az egyik oldalán teljesen hiányzott a bőr, a térdízületét is megvágták. Megállapították, hogy emberi szándékosságról van szó, nem valamiféle szörnyű baleset történt. A gondozás ellenére a macska végül elpusztult.

A rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András semjéni, és a 24 éves V. Zsolt mezőzombori lakos.

A rendőrök javasolták az előzetes letartóztatásukat, de a Fővárosi Főügyészség úgy döntött, nincs ok a gyanúsítottak rács mögött tartására.

A gyanúsítottak a kihallgatásuk alatt tagadták az állatkínzást - írta a lap.

Ahogy a témával foglalkozó  tavalyi cikkünkben írtuk , Magyarországon elvileg akár 3 év börtön is járhat állatkínzásért, de a gyakorlatban nagyon ritkán szabnak ki letöltendő büntetést.