Öngyilkos akart lenni, magára robbantotta a házat, most akár 8 évet is kaphat

2017.08.14. 07:40

Az ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki tavaly ősszel magára robbantotta a hétvégi házát egy Győrhöz közeli faluban.

A vádirati szerint az 53 éves férfi ittas állapotban öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a házban lévő gázpalack szelepjét, majd a kiömlő gázt berobbantotta. A robbanást észlelő szomszédok a tüzet poroltóval eloltották, de a gázt az elkövető még kétszer újra meggyújtotta. A szomszédok a tüzet rendre eloltották.

A robbanás következtében az elkövető a testének 10%-án égési sérüléseket szenvedett. A hétvégi ház tetőszerkezetének egy része teljesen megsemmisült. A szétszóródó cserépdarabok kárt okoztak a szomszéd gépkocsijában és veszélyt jelentettek volna a közelben tartózkodókra.

A gázrobbanás okozta teljes felületű épülettűz kialakulása esetén a tűz a szomszéd házra is átterjedhetett volna. A vádiratban az elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, itt találhat segítséget.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport