Őrizetbe vették a Dózsa György úti halálos baleset okozóját

2017.08.19. 20:14 Módosítva: 2017.08.19. 20:23

Szombat délután előállította, majd őrizetbe vette a rendőrség M. Richárdot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta a május 15-i Dózsa György úti halálos balesetet. A főváros XIII. kerületében, a Dózsa György úton két autó ütközött, majd az egyik jármű a közeli autóbuszmegállóba csapódott.

A balesetben egy 23 éves budapesti férfi a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházba szállítását követően életét veszítette. Két személy súlyosan, három könnyebben megsérült.

D  MI20170515003
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A rendőrség halált okozó közúti baleset gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A most kiadott közleményük szerint a „beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozott gyanú merült fel arra nézve, hogy a bűncselekmény elkövetésével M. Richárd gyanúsítható.”

Azért M. Richárdot a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói szombat délután „előállították a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályára, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően, őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására” – olvasható a rendőrségi közleményben.

M. Richárdról a baleset után megírtuk: egy szebb napokat megélt keresztapa bizalmasa, ismert figurája az éjszakai életnek. Többször ült már börtönben, egyik vádlottja volt a kecskeméti maffiaper néven elhíresült pernek, amelynek elsőrendű vádlottja az a Radnai László volt, aki később a kilencvenes évek leszámolásos gyilkossági ügyekben zajló perek egyik koronatanújaként is ismertté vált.

A baleset után egy hónappal kiderült, hogy M. Richárd egy nagyobb, fekete, kabrió Mercedesszel járja a várost. Először azt lehetett hinni, hogy a jogosítványát se vették el, később kiderült, hogy de igen, sőt, már a baleset idején sem rendelkezett jogosítvánnyal, később „eltiltás hatálya alatt történt járművezetés” miatt pénzbírságot is kiszabtak rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport