Jolán
2 °C
4 °C

Csak gondolkodott a zsaroláson, de nem küldte el követelését a Teréz körúti robbantó

2017.09.06. 08:28 Módosítva: 2017-09-06 08:29:18

Megtalálták a Teréz körúti robbantó laptopján a Belügyminisztériumnak szánt, egymillió euróról szóló zsarolóüzenetet, ám ezt az e-mailt végül nem küldte el. Ugyanakkor P. László a merénylet másnapján egy emailt írt a minisztériumnak arról, hogy pontosan milyen pokolgépet robbantott - írja a Magyar Idők.

Ahogy korábban írtuk, a férfi lefoglalt laptopján találtak egy szöveget, amelyben azzal fenyegetőzött, újra robbantani fog, ha nem kap egymillió eurót a Belügyminisztériumtól, ám azt P. László nem küldte el senkinek. A robbantás másnapján küldött egy emailt a rendőröknek, melyben részletesen leírta milyen robbanószerkezetet használt és azt is jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni.

A helyszín a robbantás éjszakáján
A helyszín a robbantás éjszakáján
Fotó: Olvasónk, László

Az ügyben befejezte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség. Előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják P. Lászlót. A merényletben két rendőr sérült meg súlyosan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?