Jenő
-3 °C
6 °C

Három napja késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-vonalon

2017.09.06. 20:54 Módosítva: 2017-09-06 21:10:25

Hétfő óta átlagosan 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-vonalon, tudtuk meg több felháborodott olvasónktól. Hétfőn 1,5 órás késések is voltak, kimaradtak a ceglédi zónázó és monori vonatok - írta egyikük.

"Három napja megborult a menetrend. Valami nagy gond lehet. Én több mint 20 éve járok vonattal, de ilyenre nem emlékszem. Három napja szívatnak a Nyugatiban több ezer ingázót. Valami rejtélyes meghibásodás lehet. Nem mondanak semmit, nem tájékoztatják az utasokat" - panaszkodott az Indexnek egy utas.

Csak mindenhol megálló vonatok közlekednek, az InterCity-ket elterelik a Nagykáta-Szolnok vonalra. Több száz embert láttak a Nyugatiban aki várt a vonatára, de sehol nem volt a vonat aminek már el kellett volna indulnia. "Az felháborító, hogy nem mondanak semmit, hogy meddig tart. Aki ingázik minden nap, tudja milyen kellemetlen, ha elvesznek a napjából órákat" - írta a panaszos utas. 

A Mávinform első híre hétfőn arról szólt, hogy a Kőbánya-Teher pályaudvarnál meghibásodott a biztosítóberendezés, a vonatok itt csak lassabban haladhatnak. A Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatok menetideje 40-60 perccel is meghosszabbodhat. A vonattorlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében a délutáni monori személyvonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az utasok a vonalon közlekedő zónázó vonatokkal utazhatnak.

Kedd délután azt írta a MÁV, a károk helyreállítása kedden délelőtt folytatódik, várhatóan az esti órákig is eltarthat. Így továbbra is korlátozásokra kell számítani a Budapest–Cegléd szakaszon közlekedő járatoknál. 

Ezután a következő hír, hogy a Kőbánya-Teher pályaudvaron a vasúti biztosítóberendezés helyreállítását szerdán napközben is folytatják a vasúttársaság műszaki szakemberei, ezért korlátozásokra kell számítani a Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatjáratoknál.

Szerda este a MÁV már azt ígérte, csütörtök hajnalra áll helyre a közlekedés ezen a vonalon. 

Elküldtük kérdéseinket a MÁV-nak, hogy miért tart 3 napig egy biztosítóberendezés megjavítása, amit válaszolnak, megírjuk. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?